Grand Désir

English

Grand Désir – Ensemble voor laat-middeleeuwse en hedendaagse muziek

De mezzo-sopraan Anne-Marieke Evers en de blokfluitiste Anita Orme Della-Marta ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam waar zij zich toelegden op zowel hedendaags repertoire als het repertoire van de middeleeuwen en de renaissance. Hun wegen kruisden een aantal jaren later weer tijdens hun studie middeleeuwse muziek aan
de Schola Cantorum in Basel, Zwitserland, waar zij het ensemble Grand Désir oprichtten.

In augustus 2005 debuteerde het ensemble in het ‘Fringe’ programma van het Festival Oude Muziek Utrecht 2005. Sind die tijd gaf Grand Désir verschillende concerten in Nederland, Belgie, Zwitserland en Australie. In juli 2009 won Grand Désir de publieks prijs tijdens de York Early Music Festival Young Artist’s Competition 2009.

Naast een aantal vaste spelers werkt Grand Désir voor elk individueel programma met verschillende musici. Dit creëert een unieke flexibiliteit, die het mogelijk maakt voor verschillende stijlgebieden de perfecte bezetting te vinden. Het enorme repertoire- bereik van Grand Désir en hun interesse om hedendaagse en middeleeuwse muziek te combineren, maakt Grand Désir tot een uniek ensemble op de podia voor oude zowel als die voor nieuwe muziek.

Anne-Marieke Evers, Anita Orme Della Marta

Anne-Marieke Evers, Anita Orme Della Marta

www.granddesir.com